POLINEUROPATIJA

Polineuropatija označava oštećenje više perifernih živaca, posebno na krajnjim delovima ekstremiteta. Vrlo često je deo neke bolesti. Primarno mesto oštećenja može biti vlakno živca (npr. u šećernoj bolesti, u oštećenju štetnim stvarima) ili mijelinskom omotaču koji okružuje živac (npr. u akutnoj ili hroničnoj upalnoj polineuropatiji). Ako su zahvaćena mala mijelinska vlakna, javlja se gubitak osećaja za temperaturu i bol, a u slučaju zahvatanja velikih vlakana javljaju se motorički poremećaji.
Motorički simptomi najčešći su u nogama. U lakšim slučajevima javlja se delimična oduzetost, a teži slučajevi se karakterišu potpunom oduzetošću mišića, ekstremiteta, a katkad i celog trupa. Zbog poremećene inervacije (prenosa nervnih impulsa) na mišićima se vremenom razvijaju hipotrofija i atrofija, koje rezultiraju smanjenjem grube mišićne snage.

Senzitivne fenomene čine parestezije, žarenje, pečenje, utrnulost, osjećaj stezanja. Tipična je bolna osetljivost nervnih završetaka u mišićima na pritisak. Bol je češća noću, a može se pogoršati dodirivanjem zahvaćenog područja. Ako bolest napreduje, javlja se i otežan hod, pa čak i nepokretnost.

Uzroci nastanka polineuropatije mogu biti različiti, a jedan od najčešćih je dijabetična polineuropatija. Lečenje se sastoji od medikamentozne i fizikalne terapije. Nažalost , u određenim oblicima polineuropatije simptomi i pored lečenja ne mogu nestati, pa je cilj terapije ublažiti simptome i poboljšati kvalitet života bolesnika.

U tom pravcu je primećen i pozitivan efekat lečenja VITAFON aparatom.Lečenje se vrši u kućnim uslovima, samostalno, bez stručne pomoći, a vrši se aparatom VITAFON koji proizvodi precizno određene mikrovibracije visokih i niskih frekvencija. Zbog svega navedenog ovaj aparat se naziva Ruski Kućni Doktor.

vitafon u lecenju prostate

Na snimcima ispod nalaze se svedočenja dugogodišnjih zadovoljnih korisnika aparata Vitafon koji su jako uspešno rešili svoje probleme.

pregledajte još neka iskustva naših korisnika

Kliknite na sliku da bi pokrenuli video.

Gospođa Ljiljana Živanović prenosi svoja iskustva tretiranja polineuropatije Vitafon aparatom.

NAPOMENA: Brojevi telefona na snimcima uglavnom nisu u funkciji. Za kontakt telefone kliknite ovde

Povratak na indikacije