Koje su prednosti vibroakustičkog tretmana?

Koje su prednosti vibroakustičkog tretmanaZvuk je izuzetno uobičajena senzacija u životu, a harmonične zvučne frekvencije mogu ponuditi očaravajuće iskustvo duhovnog čišćenja. Ritmičke rezonance kompjuterski kontrolisanih audio impulsa se koriste da rezoniraju specifične komponente tela kako bi se postigli uticaji isceljenja. Tu su prednosti vibroakustičkog tretmana najočitije. Fizičkim uticajem muzike, ona ulazi u direktnu vibraciju sa telom, uzrokujući da proizvodi fiziološki energetsku supstancu. Ovo stvara na osobi brz i dubok uticaj na slobodno vreme i fizioterapiju sa velikim biološkim rezultatom.

šta je vibroakustička terapija? Vibroakustička terapija se zasniva na konceptu akustičke rezonance, koji je fizički koncept akustične vibracije. Postoje mnoge primjene akustične rezonance u liječenju. Ultrazvuk se koristi za ultrazvučno snimanje i litotripsiju, i tako dalje, niskofrekventne rezonance se koriste za liječenje mišićnog tkiva i nelagode u zglobovima, a akupunkturisti koriste pulsne mikrostruje za poboljšanje terapijskog uticaja i tako dalje. Vibroakustička terapija bukom je mješavina svih ovih koncepata iscjeljivanja. Trese ljudski nervni sistem putem stimulacijskih frekvencija i proizvodi jedinstvenu promišljenu vibraciju u različitim grupama i organima mišićne mase. Uređaji za vibroakustičku terapiju obezbeđuju sinhronizovane i nežne zvučne talase celom telu pojedinca, čineći da osoba oseća meku i sporo pokretnu vibracionu pulsaciju unutar tela.

Prednosti vibroakustičke terapije za šta služe akustične vibracije?

Prednosti vibroakustičke terapije za šta služe akustične vibracijeMeđutim, muzika koja se koristi u vibroakustičkoj stimulaciji takođe podleže određenim zahtevima. Pored karakteristika zdravih i uravnoteženih pesama, trebalo bi da postoje i neki detalji u pogledu zvuka. Muzika treba da bude melodična, meka i slojevita, a ritam pesama treba da liči na ritam tela. I trebalo bi da ima širok izbor audio zapisa, ogromnu amplitudu, odlične harmonične komponente i tako dalje. Prednosti vibroakustičke terapije za šta služe akustične vibracije? Vibroakustički tretman je indiciran za poboljšanje fizičkog i psihičkog blagostanja. Aktivira analitički paleokorteks i stari kortikalni sloj, reklamira regeneraciju tkiva uma i pojačava mikrocirkulaciju ruke ili nogu.

I dodatno ima prednosti: nema toksičnih štetnih efekata lijekova, nema bolova, smanjene radne snage nege i može se svakodnevno duplicirati. Somatska muzička vibracija je pogodan i blagi oblik kardio i pasivnog treninga, posebno za one čija je vježba ograničena prostorijom, godinama i fizičkom kondicijom. Tretman vibroakustičnom bukom može smanjiti osjećaj anksioznosti, pomoći u ublažavanju brojnih bolesti i koristi se za liječenje nakon mentalnog fizičkog napora. Promoviše otvaranje kapilarnih i mikrocirkulatornih kanala u umu, poboljšavajući opskrbu krvlju ćelijama uma, olakšavajući razmjenu važnih unutar i izvan slojeva ćelijske membrane i regeneracije ćelija, etc.it ima sposobnost da odmotava konvulziju mišićnog tkiva i eliminiše napetost mišićnog tkiva. Može poboljšati probleme sa spavanjem, stres i tjeskobu, napetost, depresivno stanje. Poboljšava parkinsonovo stanje, alzheimerovu bolest, osteoporozu.

Da li je vibroakustička terapija efikasna?

Da li je vibroakustička terapija efikasnaPomagala u sanaciji novorođenčeta,ranog, cesarskog, autističnog itd. Postoje brojne druge prednosti vibroakustičkog tretmana, uključujući: snižavanje visokog krvnog pritiska, prednosti zdravlja i zdravlja, poboljšanje kvaliteta odmora, pomoć pri protoku krvi, postporođajno zarastanje žena, rehabilitaciju moždanog udara i vegetativa za podsticanje budnosti, te oporavak i kondicioniranje za uporna stanja. Može se dodatno koristiti za ležeće osobe tokom dužeg vremenskog perioda, nepravilnosti, stresnih čireva, hemodijalize i tako dalje. Da li je vibroakustička terapija efikasna? Vibroakustička terapija je veoma pouzdana, ali ne leči nikakve uslove.

Pojačava i reklamira jedinstvenu ravnotežu imunog sistema i tjelesnih organa, što pokreće proceduru samoizlječenja u tijelu. To je tretman bez hemikalija koji poboljšava kvalitetu života i jedan je od najpoželjnijih ishoda za sve ljude. Pokazalo se da vibroakustički tretman ima značajne uticaje, kako fiziološki tako i emocionalno, u korist ljudskog zdravlja i zdravlja. Neophodan je za obnovu specifičnih bolesti i ima izuzetno pozitivan uticaj na sve sisteme tela. Tokom godina bilo je brojne situacije u biti prednost vibroacoustic audio tretman i korisnici su ponudili pozitivne izjave o tretmanu. Zahvaljujući svojim pozitivnim rezultatima, nekoliko studija je dodatno sagledalo uticaj audio tretmana na ljude i njegov kapacitet u promeni farmaceutskih recepata. Kontraindikacije za vibroakustički tretman iako su prednosti vibroakustičkog tretmana različite, nije pogodan za svakoga.

Vibroakustička terapija sadrži terapiju masaže

Vibroakustička terapija sadrži terapiju masažeKao primer, privatne kontraindikacije: genetska bolest srca, ekstremnija kardiovaskularna oboljenja, postavljanje pejsmejkera ili stentova, unutrašnji gubitak krvi, u slučaju teškog ili aktivnog otoka, nedavna neprijatna hernija diska itd.ne može se koristiti, a buduće žene moraju se pažljivo koristiti. U nekim slučajevima, neophodno je konsultovati medicinskog stručnjaka pre vremena pre korišćenja alata za vibroakustičko lečenje. Vibroakustički tretman u posljednjih nekoliko godina počelo se širiti novo sredstvo za korištenje pjesama i pojavljuje se kao rezonancija i kao restorativni alat. Ovaj nefarmakološki tretman posvećen je ljudima sa neurovegetativnim bolestima ili sa različitim vrstama kognitivnih specijalnih potreba.

Vibroakustička terapija sadrži terapiju masaže koju rade vibracije. To je terapija koja može smanjiti bol i nelagodu, pojačavajući način života ljudi koji je koriste. Ova vrsta terapije, koja koristi sinusoidne tonske rezonance pri pulsnim pravilnostima, inicijalno je proučavana u norveškoj, finskoj, švedskoj, a zatim u ostatku svijeta. Oval skille, među očevima vibroakustičkog tretmana, tvrdi da je zapravo otkrio koristi za mnoga stanja kao što su neurološka (spastična paraliza, multipla skleroza, parkinsonovo stanje), reumatske i ortopedske bolesti (sportske povrede, smanjeni bolovi u leđima), psihološka stanja (stres, problemi sa spavanjem, depresivna stanja), autizam, kao i za probavne nepravilne pokrete crijeva i uslove cirkulacije krvi. U italiji je muzički pedagog riccardo della ragione stvorio tehniku magic music (mmm) koja sinergijski uključuje terapiju pjesmama vibroakustičkim tretmanom.

Vibroakustička terapija se zasniva specifično na ovom instinktu

Vibroakustička terapija se zasniva specifično na ovom instinktuVibroakustička terapija je kreirana kako bi tijelu ponudila potpunu korist od zvuka. U ovom senzornom uzbuđenju, zvuk i pjesme se posmatraju kao sredstva za otvaranje interakcijskih mreža, povećanje mašte, stvaranje vještina povezivanja i pomoć u procesu iskustva. Svi, čak i oni koji zapravo nikada nisu dobili nikakav muzički pravac, u stvari imaju svoje iskustvo koje se može podstaći slušanjem pesama; ovaj unutrašnji iskustveni prtljag postaje proizvod za posao specijaliste za pesme. Svaki pojedinac ostaje u stvarnosti osoba puna potencijala da se pokrene, želi da se njeguje, potrebe koje se moraju vrednovati. Mmm je zapravo bila tema naučnih istraživanja osnovana od strane instituta za naučnu fiziologiju nacionalnog istraživačkog centra (cnr) u pizi. Nakon dvadeset godina studija razvijeni su programi obuke kako bi se popularizirala ova potpuno nova metodologija koja integriše slušanje muzike i fizičku napetost zvuka.

Mnogi od nas ne razumiju da možemo primati pjesme i čini se čak i tijelom. Vibroakustička terapija se zasniva specifično na ovom instinktu. Za ovaj tretman potrebna je ležaljka ili klupa poput onih postavljenih u senzornim dvorištima. Zvuk se pomjera u vrsti vibracije. Budući da se naše tijelo prvenstveno sastoji od vode, ono je odličan predajnik zvučne rezonance. Vibracijska energija koja pokreće kretanje molekula stvara vrstu masažne terapije kako iznutra tako i spolja. Ceo sistem je obezbeđen u paketu koji se sastoji od stolice ili klupe, cd gejmera, pojačala, audio zvučnika za širenje pesama u okruženju. Preporučenu muziku mora prethodno izabrati stručnjak koji izvodi sesiju slijedeći određenu metodu. Pojedinac je stalno u pratnji tokom sesije, a ako se pojavi bol, terapija se prekida. Tokom terapije stručnjak i dalje dodiruje osobu i traži komentare o osećanjima. Svaka sesija traje 20 do 40 minuta i može biti opuštajuća ili aktivirajuća sesija. Naročito tokom početne sesije, zaista je važno šta profesionalni posmatra. Ova vrsta terapije bez lijekova koristi se kod osoba s parkinsonovom bolešću, depresivnim simptomima i kod osoba s demencijom jer može smanjiti poremećaje ponašanja; povećati partnerstvo između rođaka, osoblja i pojedinca. Sve u svemu, promoviše mnogo više ljudskih, opuštenih i harmoničnih stupiti u kontakt sa.